Dílna čtení aneb čtenářská kavárna

19.10.2014 15:21

Dílna probíhá 1x za týden. Doufám, že se na ni děti těší, alespoň u většiny to tak v úterý vypadá. Již od první hodiny se ptají, kdy bude konečně čtení. Některým šikulkám se již podařilo přečíst celou knížku a můžou si ji zapsat do čtenářského deníku. Některé děti mají problém s přinesením vlastní knížky, často zapomenou, což je škoda. Půjčí si knížku z třídní knihovny, ale pokaždé vlastně začínají číst od začátku. Jak to při takové hodině vypadá, si můžete prohlédnout ve fotogalerii. Chvilku si povídáme, pak je prostor pro samostatné tiché čtení a pak následuje vždy nějaká aktivita navazující na četbu.

 

soviacko.rajce.idnes.cz/Rijen_2014

Ve fotogalerii najdete i fotky připravených pohledů pro prázdninové tety. Tímto  rodičům děkuji za zakoupení poštovních známek a pohledů.

 

Čtenářský deník

První zápis o knize jsme začali ve škole. Je pravda, že opis z tabule činil některým velké potíže, ale poprali jsme se s tím.:-) Za domácí úkol mají žáci dopsat obsah knihy a namalovat (pokud chtějí) obrázek. Na deskách deníku najdete přilepený lísteček s návodem, jak příspěvky o knihách do deníku psát. Jakmile přečtou knihu, zapíší do deníku a společně s ním přinesou knížku ukázat, stejně jako tomu bylo loni. Připomínám, že za jedno pololetí takto zpracují minimálně dvě knihy.(Modroočko se nepočítá) Maximální počet knih za pololetí omezen není. Každá kniha a počet přečtených stran se počítá do celoroční soutěže.